I får lige opskriften på de brownies vi fik som dessert til min søsters og min fødselsdag. Synes nemlig de blev så lækre - specielt med glasuren og den revede appelsinskal.
Til ca. 15 brownies skal du bruge:
175 g. margarine
175 g. mørk chokolade
4 æg
250 g. sukker
2 tsk. vanille sukker
200-250 g. hvedemel
1. tsk. bagepulver
1/4 tsk. salt
Tænd ovnen på 170 grader. Smelt margarine og chokolade sammen i en gryde. Pisk æggene sammen med sukker og vanille. Pisk chokoladesmørret i. Sigt de tørre ingredienser sammen og vend dem i dejen. Fyld dejen i en firkantet form (22x22 cm) foret med bagepapir og bag kagen midt ovnen i ca. 25 minutter, til den lige akkurat er gennemvarm. Når man bager brownies, gælder tandstikker-reglen ikke helt. Kagen kan sagtens hænge fast på tandstikkeren, selvom den er færdigbagt. Den bliver mere fast i konsistensen så snart den er kølet ned. Den skal helst være blød og lidt svampet indeni. Stil kagen til afkøling i formen.
Til glasuren skal du bruge:
50 g. smeltet margarine
250 g. flormelis
2 tsk. vanille
2 spsk. kakao (pulver)
4 spsk. kaffe (færdiglavet)
en økologisk appelsin til pynt
Rør alle ingredienserne sammen, smør på den afkølede kage og riv appelsinskal hen over kagen. Skær kagen ud i ca. 15 stykker og server som den er eller med vanille is og friske appelsinbåde.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar